Informace k pravidelnému jarnímu úklidu

Po dohodě s odpadovou fy. GWS i letos na jaře poskytuje obec našim občanům možnost BEZPLATNÉHO odložení všech svých objemných a nebezpečných odpadů z domácností, včetně všeho vysloužilého elektra na sběrném dvoře ve Stružinci. Tato bezplatná služba bude na SD k dispozici sobotu 27. dubna a 4 května v době od 900 do 1300 hodin.

A v sobotu 27. dubna se navíc uskuteční i pravidelný mobilní svoz všech druhů odpadů známou formou rotujících kontejnerů po všech osmi tradičních sběrných místech, kde budete mít možnost v určený čas bezplatně odložit svůj odpad přímo do obsluhovaných kontejnerů. Ani letos se však nebudou přijímat odpady podnikatelské, spalitelné a kompostovatelné.

Časový harmonogram svozu je zveřejněn v aktualitách na obecním webu, ve všech obecních vývěskách i v Lomnických novinách

Věříme, že tuto možnost opět přivítáte a služeb jak místního SD, tak i rotujících kontejnerů využijete.

 

Upozornění pro zahrádkáře

Výlet našich zahrádkářů do Olomouce na výstavu Flora Olomouc se koná tuto v sobotu 27. dubna. Autobus pro účastníky zájezdu bude vyjíždět již v 5.30 hodin ráno a bude stavět jako obvykle na všech stružineckých BUS zastávkách u rybníka a u Stařiny a také na Pohoří od Dostálových.

 

Informaci z knihovny

Informujeme čtenáře, že obecní knihovna bude v pondělí 29. dubna zavřena.

 

 

Pozvánka na pálení čarodějnic

TJ Sokol Stružinec zve touto cestou děti i dospělé v úterý, poslední dubnový večer na tradiční „pálení čarodějnic“ do areálu fotbalového hřiště. Na tuto každoroční pořádanou akci TJ je objednáno krásné jarní počasí, a ani letos nebude chybět výborné občerstvení z udírny i ostatní pochoutky z kiosku, včetně studených a teplých nápojů. Začátek je v 19 hod, k zapálení ohně dojde po setmění, cca v 19.45 hod.

Nabídka chovných slepiček

Dnes 2. Května v 15,30 hod. bude firma Drůbež Červený Hrádek u restaurace Stařina opět nabízet k prodeji slepičky z vlastního chovu snáškových plemen Tetra (hnědá), Dominant – ve variantách černý, modrý, žlutý, bílý a kropenatý a dále slepičky Green Schell, typu Arakauna.

Stáří kuřic je 14 – 19 týdnů, požadovaná cena je 159,- až 215,-Kč/ks