Ještě jednou dětské hřiště

O otevření dětského hřiště na Cikánce pod lesem u kurtu jsem již psal. Začátkem července zde byly usazeny lavičky, sedací souprava se stolem a odpadkový koš pro udržení pořádku. Nyní zde chybí už jenom oplocení proti toulavým psům a utíkavým dětem, které řešíme. Nabídka od firmy „Nové ploty“, která za 48m 80 cm vysokého, dřevěného plůtku chtěla 111 tis. Kč, se nám zdála poněkud přemrštěná. Nyní hledáme další pokud možno levnější řešení. Plot možná zabrání přístupu toulavým psům, ale co s těmi, kteří mají zapotřebí své miláčky sem mezi malé děti vodit i přesto, že to je provozním řádem zakázáno.

Kdyby si je alespoň drželi u nohy a sbírali si po nich výkaly, ale to se asi u našich rádoby chovatelů nenosí.

Proč taky? Vždyť si tu hrají jenom děti. Stejný problém je i s již dospělými výrostky, kteří mají strašnou potřebu se zde realizovat. A když už se „nehoblují“ dětem po prolézačkách, tak zde popíjí, prokuřují a předvádějí svoji excelentní výchovu, včetně slovníku. Uklízet po sobě také neumí. Proč? Vždyť si tu hrají jenom děti.  Asi se jim rodiče málo věnovali, na hraní neměli čas, o výchově ani nemluvě a teď to musí dohnat. Po zábavě na Pohoří zde bylo lomnickou policií zadrženo a legitimováno 8 takovýchto výrostků. Zajímavé je, že 7 jich bylo z Nové Vsi (také tam mají dětské hřiště) a 1 ze Stružince, který je sem asi dovedl. Alespoň víme, o koho jde a pro jejich štěstí zde nic nezničili. Dá se říct, že poslední věcí, nad kterou mně zůstává rozum stát, jsou návštěvníci – řidiči. Vzhledem k tomu, že hřiště bylo vybudováno v poměrně krátkém čase, probíhal zde čilý stavební ruch, tak utrpěl okolní terén. V současné době je urovnán a oset travou, která má snahu drát se ven. Jak ale může, když po ní pořád někdo jezdí. I když jsme vybudovali zpevněný vjezd, kde lze auto zaparkovat a ke hřišti, nebo kurtu dojít pěšky cca 30 kroků. Proč? Vždyť na kurtu se uhoním dost a koleje a bahno, které po dešti vyvezu, někdo uklidí. O těch, o kterých jsem psal, se ví. Mohl bych i některé jmenovat, ale proč? Pokud to budou číst, tak se nad sebou, doufám, zamyslí a pokud ne, tak jim časem pomůžeme, aby věděli, jak se mají chovat. Na závěr musím napsat, že těch slušných je mnohem víc, schází se tu rodiče s dětmi ne jenom od nás, ale i z okolí a jsem rád, že se jim tu líbí. A ty nevychovance určitě společnými silami časem srovnáme.

Jubilanti:

V červenci slaví své významné životní jubileum paní  Pecová Božena, Rokošová Lidmila a pan Hásek Miloslav ze Stružince a Hašek Otokar z Pohoří. Srdečně blahopřejeme!